« Tillbaka

Hur får jag min webbplats att synas på Google?

Efter att du har valt den slutgiltiga adressen till din webbplats och lagt till ditt innehål är din webbplats redo för att inkluderas i Google och andra sökmotorer.

Webbplatser läggs inte till hos Google eller andra sökmotorer av någon. De hittas och läggs till i sökindexet av sökmotorerna själva. Det fungerar såhär: sidor som sökmotorerna redan känner tills besöks om och om igen. De letar då efter länkar till nya och oupptäckta hemsidor. När en ny webbplats hittas processas den och läggs till i sökindexet.

För att din webbplats ska hittas och indexeras av sökmotorer behöver du göra något av följande:

Skicka din webbplats till sökmotorerna

När din webbplats är skapad måste du tala om för sökmotorerna att den finns. Det snabbaste sättet att göra det är genom at skicka in din webbplats direkt till de största sökmotorerna.

Efter det att du har skickat in din webbplats till några sökmotorer kan det ta allt från en vecka till en månad för sökmotorerna att söka igenom och indexera din webbplats. Detta är normalt. När din hemsida väl är indexerad finns det ingen garanti att Google eller någon annan sökmotor beslutar sig för att ranka dig högt inom sökresultaten. Men oroa dig inte, det finns många saker du kan göra för att förbättra dina resultat.

Om en länk till din webbplats görs tillgänglig på en annan webbplats som redan är indexerad av sökmotorerna så kommer din webbplats också att indexeras efter några dagar eller veckor. Här är några platser där du kan publicera din länk:

  • Väletablerade webbplatser tillhörande dina vänner eller partners
  • Dina andra webbplatser som redan är inkluderade i sökindexet
  • Dina profiler på sociala medier
  • Forum och diskussionssidor

Relaterade ämnen

« Tillbaka